Werkwijze

Werkwijze Flowinkstudio

Flowinkstudio is een private tattoo & art studio. We gaan creatief, positief en bedachtzaam te werk. In het tabel hieronder vindt u uitgebreid uitleg over onze werkwijze. 

Tattoo Designs

Weten wat je wilt voor je tattoo is erg belangrijk. Kleur of black and grey, de stijl, waar wil je de tattoo, waarvoor staat het, welke items zou je er zelf graag in willen hebben. Vergeet echter niet dat we geen magische krachten bezitten  . We kunnen geen gedachten lezen; dat wil zeggen dat je erop moet vertrouwen dat we vanuit jouw verhaal ons best doen om je ideeën te realiseren maar er altijd een eigen draai van ons in het ontwerp zal zitten. Daarvoor kom je tenslotte ook naar ons om de tattoo te ontwerpen.   

Als je ons ideeën aanlevert zullen we gaan kijken welke beelden/welk ontwerp op jouw huid het mooist zal staan. Huidtype, huidskleur, details, lijnen naar de vorm van jouw lichaam, contrast, schaduw en compositie zijn dingen waar we ons mee bezig gaan houden. Daar hoef jij je geen zorgen om te maken.  

Have some faith. Je hebt ons als jouw artiest gekozen (waar we super dankbaar voor zijn!!!) en als het goed is heb je dat gedaan omdat je hebt gezien wat we kunnen maken. Probeer niet ieder aspect van de tattoo te bepalen. Laat het ontwerpen en tatoeëren aan ons over. We zullen ervoor zorgen dat je voor de rest van je leven met een prachtige tattoo rondloopt en dat het proces een fijne gezellige en positieve ervaring zal zijn! 

Hoe gaat dit in z'n werk

Tijdens de infodagen kun je vrijblijvend binnenlopen voor informatie. (Tijden; maandag, dinsdag, woensdag 12-17u, donderdag 15-21u, vrijdag en zaterdag 12-17u). Onze studiomanagers Robert en/of Samantha zijn aanwezig om je te woord te staan. Leg je tattoo idee bij hun neer en ze informeren jou over de werkwijze en de artiest. Is het een vaste artiest dan plannen ze een intake voor je in met de artiest. Is het een gastartiest dan gaan ze met jou zitten voor de intake en geven ze de informatie door aan de gastartiest.   

Let op; we werken met regelmaat in het weekend op tattooconventies en zijn dan gesloten voor de inloop. Als we gesloten zijn geven we dit aan op onze website en sociale media (check facebook). Kom je van ver en wil je zeker weten dat we er zijn, stuur dan een email (info@flowinkstudio.com), vul het contactformulier in onder het kopje contact of bel ons op 06-83 94 29 85.  

Contactformulier; Heb je geen behoefte om eerst langs te komen voor extra informatie en weet zeker door welke artiest je geholpen wilt worden? Dan kun je ook het contactformulier “Ik wil een tattoo” invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.   

Tijdens de intake bespreek je met jouw artiest(of de studiomanager) alles over je tattoo wensen en de mogelijkheden. Weet je al wat je wilt? Denk dan aan; waar wil je de tattoo, hoe groot, welke stijl, wat wil je erop afgebeeld hebben, enzovoort. Neem voorbeelden mee (foto’s/afbeeldingen) mee op je mobiel/tablet/papier. Allereerst nemen we alles rustig door. Daarna zullen we je adviseren vanuit ons artistiek oogpunt. Tijdens dit gesprek zal je ook een schatting krijgen van de kosten, zullen we een afspraak inboeken en vragen we je een aanbetaling te doen. Prijzen worden online niet besproken! Keep in mind; good tattoos aren’t cheap and cheap tattoos aren’t good! check hier de tattoo kosten.   

Als we jouw tattoo design af hebben sturen we je een bericht zodat je langs kunt komen om het ontwerp te bekijken. Vaste artiesten proberen altijd tussen de 2-3 weken voor de afspraak het ontwerp af te hebben. Er worden geen designs verstuurd per email of bericht, ook mag je er geen foto van maken (dit ter bescherming van het design). Ga je akkoord met het design dan volgt de afspraak voor het zetten van de tatoeage. Wil je wat kleine aanpassingen dan is dit geen probleem maar wil je een totaal ander design dan eerder besproken is vragen we opnieuw aanbetaling. Let op! Sommige gastartiesten hebben hun eigen werkwijze. Als dit het geval is word je hierover door ons geïnformeerd. 

Aanbetaling

 

Bij het inboeken van een afspraak word je gevraagd een aanbetaling te doen, dit varieert en wordt bepaald aan de hand van de grootte van de tattoo. De aanbetaling is minimaal €100 en bedraagt ongeveer 30% van de totaalprijs. Een aanbetaling wordt gevraagd omdat we tijd gaan investeren in jouw tattoo design en als borg voor de geboekte afspraak. De aanbetaling is niet restitueerbaar(non-refundable). Let op; er is geen pinautomaat aanwezig in de studio.  

Bij het nakomen van de gemaakte afspraak wordt de aanbetaling verrekend in de eindprijs. Bij meerdere tattoodagen wordt de aanbetaling verrekend op de laatste dag. Afspraken kunnen 60 dagen voor aanvang kosteloos worden verzet. Mocht het zo zijn dat je onverhoopt de afspraak niet door kunt laten gaan dan komt de aanbetaling te vervallen. Er wordt dan bij het maken van een nieuwe afspraak opnieuw een aanbetaling in rekening gebracht.   

Bij gastartiesten is dit een iets ander verhaal. De artiest is maar voor een aantal dagen/weken bij ons aanwezig, heeft tijd gestoken in jouw ontwerp en maakt kosten ook als jij niet komt opdagen. Daarnaast is het verschuiven van de afspraak vaak niet mogelijk gezien de korte aanwezigheid en volgeboekte agenda. Je verliest dan de aanbetaling. Is het andersom en mocht de gastartiest onverhoopt de afspraak niet door kunnen laten gaan dan zullen we naar een passende oplossing zoeken. Lukt het niet om de afspraak te verschuiven krijg je de aanbetaling terug.  

Let wel; de gastartiesten werken ‘in’ en niet ‘voor’ onze studio. Dat wilt zeggen dat we niet aansprakelijk zijn voor zijn of haar werk. Mocht een tattoo bijvoorbeeld bijgekleurd moeten worden (wat niet standaard is) dan is Flowinkstudio hiervoor niet verantwoordelijk (hiervoor moet ook een formulier getekend worden).   

Tattoo dag

De tattoo dag is uitsluitend voor jouw boeking. Op deze dag wordt er bij jou een tatoeage gezet. Dit gebeurt zonder afleiding en is echt een moment voor jou alleen. We hebben 4 grote privé studio’s binnen Flowinkstudio welke allemaal naar wens kunnen worden afgesloten.  

Bij een eerste tattoo is het lastig in te schatten wat je kan verwachten; vandaar even een korte uitleg. 

Wanneer je naar de afspraak komt ligt het door jou goedgekeurde design klaar. Het kan zijn dat de grootte hiervan nog even moet worden aangepast en het nog gestencild moet worden. Zodra dit gebeurd is gaan we het stencil eerst op je huid plakken; zit het niet goed, plakken we het opnieuw. Als je tevreden bent laten we het even drogen. Dan krijg je een toestemmingsformulier(van het GGD) om te ondertekenen en wordt de betaling vooraf geregeld. Ook worden dan de laatste spullen klaargezet en kunnen we beginnen met tatoeëren. 

Na het zetten van de tattoo wordt deze ingewikkeld met folie. Je krijgt een nazorgformulier mee. En worden er foto’s gemaakt van de tattoo die we gebruiken voor onze portfolio en promotie. Tevens zijn er nazorgproducten aanwezig in de studio; shower-gel, aftercare en suncare van Yayofamilia en Tattoomed, voor een goede verzorging van de tattoo. 

Tattoo Prijs

 

Iedere klant, huidtype en design is anders. Je krijgt een schatting van de prijs als je het ontwerp komt bekijken. We hanteren we een uurprijs op de gehele tattoo tijd*. Bij grotere tattoos die meerdere dagen duren hanteren we dag sessies van 12:00 tot 18:00 uur. Hoeveel we daarin kunnen tatoeëren is telkens verschillend.  Dat is niet alleen afhankelijk van het ontwerp maar ook van onze awesome klanten; hoe lang hebben we nodig voor de juiste plaatsing van het stencil, hoe goed kun je stil zitten, hoeveel pauzes heb je nodig, hoe is je huid. Al deze aspecten zorgen ervoor dat het een schatting blijft! Prijzen worden niet via de media besproken dus als je een prijsindicatie wil kom dan met een concreet idee langs tijdens de inloop op donderdag. 

*Onder ‘tattoo tijd’ verstaan we de tijd dat je afspraak ingaat tot wanneer je de studio verlaat. Ben je te laat dan is dit voor eigen rekening. De intake en het maken van het ontwerp zijn bij de prijs inbegrepen en hoef je dus niet extra te betalen.

 

Hoe bereid ik mezelf voor?

 

Eet goed, rust goed en ontspan. Doet tatoeëren pijn? Dat is voor iedereen verschillend maar hoe meer energie je hebt hoe beter je lichaam het aankan. Wil je tussendoor even pauze dan kun je daar natuurlijk gewoon om vragen. Neem bij lange sessies in ieder geval wat te eten mee voor in de pauze. Tijdens het tatoeëren mag niet je eten en drinken i.v.m. hygiëne. Verder vragen we je om zo stil mogelijk te zitten zodat we ons werk zo goed mogelijk kunnen doen. Hoe meer je beweegt, hoe langer het gaat duren. Wil je iemand meenemen vraag dit eerst even aan de artiest. 1 persoon is vaak geen probleem maar neem geen hele entourage mee. Ook zijn kinderen (en dieren) niet toegestaan in de studio. 

 

GGD Richtlijnen

We werken strikt volgens de door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid opgestelde hygiënerichtlijnen. We hebben een GGD-vergunning op grond van artikel 3 van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen. Je kan ons vinden op http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/ 

  •