Werkwijze

Werkwijze Flowinkstudio

Flowinkstudio is een private tattoo & art studio. We gaan creatief, positief en bedachtzaam te werk. Hieronder vindt je uitgebreid uitleg over onze werkwijze. 

 

Openingstijden

Tijdens onze openingstijden kun je vrijblijvend binnenlopen voor informatie. We zijn maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 12 tot 17 uur. Op donderdag zijn we open van 15 tot 21 uur. Onze studiomanagers Robert en/of Samantha zijn aanwezig om je te woord te staan. Zij geven passend advies op jou tattoo wensen, de werkwijze en de artiest. 

Let op; we werken met regelmaat in het weekend op tattooconventies en zijn dan gesloten tijdens inloopdagen. Als we gesloten zijn geven we dit aan op onze website en sociale media (check facebook). Kom je van ver en wil je zeker weten dat we er zijn, stuur dan een email (info@flowinkstudio.com), vul het contactformulier in onder het kopje contact of bel ons op 06-83 94 29 85.  

Contact formulier

Het contactformulier gebruik je ter voorbereiding op je tattoo. Hierin verzamelen we je contact gegevens en vertel je ons over je tattoo wensen. Ook vragen we je om voorbeelden mee te sturen en een foto te maken van de plaats waar je de tattoo zou willen.  Na ontvangst van het contactformulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Wij geven je advies over een passende artiest bij je tattoo wens of vragen extra informatie met betrekking tot jou tattoo wens.

Intake

Tijdens de intake bespreek je met jouw artiest (of de studiomanager) alles over je tattoo wensen. Denk aan; waar wil je de tattoo, hoe groot, welke stijl, wat wil je erop afgebeeld hebben, enzovoort. Neem voorbeelden mee van wat jij mooi vind; foto’s/afbeeldingen/tattoos. Je kunt dit ook naar ons toe mailen.

Nadat we alles rustig door hebben genomen adviseren wij jou vanuit ons artistiek oogpunt. Tijdens dit gesprek zal je ook een schatting krijgen van de kosten, kunnen we een afspraak inboeken en vragen we je een aanbetaling te doen.

Prijzen worden online niet besproken! We hebben met veel variabelen te maken en dus is het niet mogelijk om even snel een schatting te geven. Keep in mind; good tattoos aren’t cheap and cheap tattoos aren’t good! check hier de tattoo kosten

Aanbetaling

Bij het inboeken van een afspraak wordt je gevraagd een aanbetaling te doen, dit varieert en wordt bepaald aan de hand van de grootte van de tattoo. De aanbetaling is minimaal €100 en bedraagt ongeveer 30% van de totaalprijs. Een aanbetaling wordt gevraagd omdat we tijd gaan investeren in jouw tattoo design en als borg voor de geboekte afspraak. De aanbetaling is niet restitueerbaar (non-refundable).

Let op; er is geen pinautomaat aanwezig in de studio. Alle betalingen moeten contant worden voldaan in de studio.

Bij het nakomen van de gemaakte afspraak wordt de aanbetaling verrekend in de eindprijs. Bij meerdere tattoo dagen wordt de aanbetaling verrekend op de laatste dag. Afspraken kunnen 60 dagen voor aanvang kosteloos worden verzet. Mocht het zo zijn dat je onverhoopt de afspraak niet door kunt laten gaan dan komt de aanbetaling te vervallen. Er wordt dan bij het maken van een nieuwe afspraak opnieuw een aanbetaling in rekening gebracht.   

Bij gastartiesten is dit een iets ander verhaal. De artiest is maar voor een aantal dagen/weken bij ons aanwezig, heeft tijd gestoken in jouw ontwerp en maakt kosten ook als jij niet komt opdagen. Je verliest dan de aanbetaling. In het geval de gastartiest onverhoopt de afspraak niet door kan laten gaan zullen we naar een passende oplossing zoeken. Lukt dit niet ontvang je de aanbetaling retour.  

Let wel; de gastartiesten werken ‘in’ en niet ‘voor’ onze studio. Dat wilt zeggen dat we niet aansprakelijk zijn voor zijn of haar werk. Mocht een tattoo bijvoorbeeld bijgekleurd moeten worden (wat niet standaard is) is de artiest hier zelf verantwoordelijk voor (hiervoor wordt het toestemmingsformulier getekend vooraf aan je tattoo sessie).   

Tattoo ontwerp

Weten wat je wilt voor je tattoo is erg belangrijk. Kleur of black and grey, de stijl, waar wil je de tattoo, waarvoor staat het, welke items zou je er zelf graag in willen hebben. Vergeet echter niet dat we geen magische krachten bezitten. We kunnen geen gedachten lezen dat wil zeggen dat je erop moet vertrouwen dat we vanuit jouw verhaal ons best doen om je ideeën te realiseren maar er altijd een eigen draai van ons in het ontwerp zal zitten. Daarvoor kom je tenslotte ook naar ons om de tattoo te ontwerpen.   

Als je ons ideeën aanlevert zullen we gaan kijken welke beelden/welk ontwerp op jouw huid het mooist zal staan. Huidtype, huidskleur, details, lijnen naar de vorm van jouw lichaam, contrast, schaduw en compositie zijn dingen waar we ons mee bezig gaan houden. Daar hoef jij je geen zorgen om te maken.  

Have some faith. Je hebt ons als jouw artiest gekozen (waar we super dankbaar voor zijn!!!) en als het goed is heb je dat gedaan omdat je hebt gezien wat we kunnen maken. Probeer niet ieder aspect van de tattoo te bepalen. Laat het ontwerpen en tatoeëren aan ons over. We zullen ervoor zorgen dat je voor de rest van je leven met een prachtige tattoo rondloopt en dat het proces een fijne gezellige en positieve ervaring zal zijn! 

De artiest gaat met alle informatie (tattoo wensen) die zijn besproken tijdens het intakegesprek aan de slag met jou ontwerp. Iedere artiest hanteert hier een andere werkwijze in. De een maakt het ontwerp 2-3 weken voorafgaand aan de afspraak af en nodigt je uit om het te komen bekijken in de studio. De andere artiest bereidt het geheel voor en gaat met jou op de dag van de tattoo afspraak het design finetunen(verfijnen/afstemmen). Onze studiomanagers kunnen jou vertellen wie op welke wijze te werk gaat voorafgaand of tijdens het intakegesprek. Er worden hoe dan ook geen designs verstuurd per email of bericht, ook mag je er geen foto van maken(dit ter bescherming van het ontwerp).

Er worden geen designs verstuurd per email of bericht, ook mag je er geen foto van maken (dit ter bescherming van het ontwerp).

Tattoo dag

De tattoo dag is uitsluitend voor jouw boeking. Op deze dag wordt er bij jou een tatoeage gezet. Dit gebeurt zonder afleiding en is echt een moment voor jou alleen. We hebben 4 grote privé studio’s binnen Flowinkstudio welke allemaal naar wens kunnen worden afgesloten.  

Bij een eerste tattoo is het lastig in te schatten wat je kan verwachten, vandaar even een korte uitleg. 

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar kom op tijd. De afspraak gaat lopen vanaf het afgesproken tijdsstip. Kom je te laat dan is dit voor jou rekening.

Bij binnenkomst krijg je van ons eerst het toestemmingsformulier van de GGD om in te vullen. Daarna zullen onze studiomanagers je alles vertellen over de nazorg van de tattoo. Dit doen we voorafgaand aan de tattooafspraak omdat je hier nog fris en fruitig bent en dus de informatie makkelijker kunt onthouden. Vergeet je het, geen probleem je krijgt nazorginstructies mee en je kan het altijd nog nalezen op deze site.

Dan ga je met jou artiest aan de slag. Is het ontwerp goed gekeurd dan gaan we het ontwerp op de huid passen. Jullie bekijken welk formaat het mooiste staat op jou lichaamsdeel. Waarna het op de huid wordt gestencilled. Zit het niet goed, dan plakken we het opnieuw. Als je tevreden bent laten we het even drogen. De laatste spullen worden klaar gezet en dan kan het tatoeëren beginnen. Alle bovenstaande stappen zijn een onderdeel van je afspraak.

Na het zetten van de tattoo worden er foto’s gemaakt van je tattoo. Deze foto’s worden gebruikt voor onze portfolio en promotie. De tattoo wordt ingewikkeld met folie. We rekenen af en je krijgt de mogelijkheid om nazorgproducten te kopen voor een goede verzorging van de tattoo. Shower-gel, aftercare en suncare zijn aanwezig.

Tattoo prijs & tijd

Iedere klant, huidtype en design is anders. Je krijgt een schatting van de prijs als je het ontwerp komt bespreken. We hanteren een uurprijs op de gehele tattoo tijd. Dit is vanaf het moment dat je afspraak ingaat tot je tattoo klaar is. Bij grotere tattoos die meerdere dagen duren spreken we van een dag sessie. Een dag sessie is van 12:00 tot minimaal 18:00 uur. De uur tarieven gelden dan alsnog. 

Wij geven een indicatie van hoeveel tijd we denken nodig te hebben. Dit is niet alleen afhankelijk van het ontwerp maar ook van onze awesome klanten; hoe lang hebben we nodig voor de juiste plaatsing van het stencil, hoe goed kun je stil zitten, hoeveel pauzes heb je nodig, hoe is je huid. Al deze aspecten zorgen ervoor dat het een schatting blijft! 

Prijzen worden niet via de media besproken voor een prijs indicatie kun je langskomen tijdens onze openingstijden of vul het formulier in op onze website. 

*Onder ‘tattoo tijd’ verstaan we de tijd dat je afspraak ingaat tot wanneer je de studio verlaat. Ben je te laat dan is dit voor eigen rekening. De intake en het maken van het ontwerp zijn bij de prijs inbegrepen en hoef je dus niet extra te betalen.

 

Hoe bereid ik mezelf voor?

Eet goed, rust goed en ontspan. Doet tatoeëren pijn? Dat is voor iedereen verschillend maar hoe meer energie je hebt hoe beter je lichaam het aankan. Wil je tussendoor even pauze dan kun je daar natuurlijk gewoon om vragen. Neem bij lange sessies in ieder geval wat te eten mee voor in de pauze. Tijdens het tatoeëren mag niet je eten en drinken i.v.m. hygiëne. Verder vragen we je om zo stil mogelijk te zitten zodat we ons werk zo goed mogelijk kunnen doen. Hoe meer je beweegt, hoe langer het gaat duren. Wil je iemand meenemen vraag dit eerst even aan de artiest. 1 persoon is vaak geen probleem maar neem geen hele entourage mee. Ook zijn kinderen (en dieren) niet toegestaan in de studio. 

 

GGD Richtlijnen

We werken strikt volgens de door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid opgestelde hygiënerichtlijnen. We hebben een GGD-vergunning op grond van artikel 3 van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen. Je kan ons vinden op http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl